San Pedro

Binnenste Buiten

4-6 December

San pedro kan confronterend zijn, maar zal dat op de meest liefdevolle manier zijn

 

San Pedro ( huachuma)

Huachuma (ook bekend als San Pedro) is de inheemse naam voor de Trichocereus Pachanoi Cactus. Net zoals Ayahuasca, wordt het binnen sjamanistische tradities als een heilige medicijn plant beschouwd. Oorspronkelijk komt de cactus uit het Andesgebergte. 

De cactus bevat  de werkzame stof Mescaline, deze zorgt voor de entheogene werking.

Huachuma verschilt heel erg van Ayahuasca. Het zijn twee medicijnen met ieder een eigen karakter.

Huachuma wordt gezien als ‘mannelijk’ medicijn, aards, recht door zee.

Hij kan confronterend zijn maar dit zal op de meest liefdevolle manier zijn. Hij brengt je terug in je lijf, terug naar de basis en helpt je je gedachten te versimpelen. Hij helpt je inzicht te krijgen over de patronen die je blokkeren naar je potentieel. Hij helpt je alle opgedane lessen te integreren in je hart. Hij brengt je terug in contact met de natuur, te herinneren wie je werkelijk bent. Er zullen ook momenten zijn dat je je bijna nuchter voelt (de werking gaat in golven) maar een enorm fijne intense rust ervaart.

Huachuma is een medicijn die je helpt je doelen helder te krijgen en geeft je de focus en daadkracht om deze in je leven te integreren.
Huachuma is voor de meeste mensen niet heel erg ‘visueel’ zoals bij ayahuasca of paddenstoelen. Op fysiek gebied gebeurt er veel tijdens een huachuma reis, voor velen op een fijne manier en je zult ervaren dat huachuma je opnieuw bewust laat worden van je fysieke vermogen. Overgeven kan, maar komt niet vaak voor zoals bij ayahuasca.

Huachuma/San Pedro heeft dus een sterk reinigende werking op diverse lagen, zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel.
Een reis met Huachuma is een reis met veel zachtheid, daarin kunnen we ook zien waar eventuele belastende zware energieën vastgehouden worden, persoonlijke issues uit het verleden kunnen naar boven komen, we krijgen te zien waar het vandaan komt, en wat de leer hierin is. Door simpelweg te kijken, te zien en ervaren wat er in het hier en nu ervaren mag worden, kunnen we onszelf hierin helen en bevrijden.

De ceremonie

Huachuma is vooral naar buiten gericht. Om deze reden is de setting anders dan een bijv. een psilocybine of ayahuasca ceremonie. Interactie heeft grote invloed op de ceremonie en innerlijke processen. Bij mooi (droog) weer zal de ceremonie vooral buiten (rondom het kampvuur) plaatsvinden.

Vrijdagavond en zaterdagochtend is de voorbereiding. We starten de ceremonie op zaterdagmiddag rond 13.00 uur. De werking van san pedro is zeker 10-14 uur